Info workshops live

Alles wat je moet weten over de live workshops

Vind hieronder alle informatie over de workshops van Linda Kessels Zang

Volg deze workshops en ontdek steeds een stukje meer van de wereld van zingen en muziek.
– De workshops duren 4 tot 8 weken,  afhankelijk van hoe snel jij wilt/kunt leren. In totaal besteed je ongeveer 16 uur,  dat is dus 2 tot 4 uur per week. Maar je mag natuurlijk ook veel meer tijd er aan besteden!
– De workshops zijn geschikt voor ALLE niveau’s en voor 12 jaar en ouder.
– Als je voor een live workshop kiest, ipv een online workshop, schrijf je je in voor de afsluitende groepsles van deze workshop. Hierin heb je 4 opties: XS, S, M & L. XS is een mini-variant en een uitzondering op de groepsles bij S, M en L. Zie hieronder de uitgebreide uitleg over de opties.
Je hebt ook de keuze om een workshop geheel thuis uit te voeren, ga dan naar de online workshops. Zo kun je beginnen wanneer je wilt en ben je niet ingeschreven voor de bijhorende groepsles.
– Heb je al zangles bij een zangdocent? Doe de workshops met begeleiding van je docent.

‘Het mooie van een solo, van het krijgen van een podium is dat je de kans krijgt om je getuigenis te laten horen’ (Voices of fire)

De afsluitende groepsles:
Als je meedoet met een afsluitende groepsles,  laat je het lied waar je aan gewerkt hebt live horen aan de andere deelnemers. Zo kun je zien en horen wat anderen onderzocht hebben binnen deze workshop en leer je weer extra van elkaar!
Data van de groepslessen worden steeds bekend gemaakt in de agenda.
De grote groepsles (optie S, M of L) bestaat uit maximaal 10 deelnemers en duurt 2 uur en worden gehouden in Muziekhuis Maarheeze (bekijk locatie). De kleine groepsles (XS) bestaat uit maximaal 4 deelnemers en duurt 1 uur, de inhoud hiervan is hetzelfde, maar er is wel iets meer ruimte voor individuele aandacht.

Staat er een workshop niet bij waar je wel graag een groepsles van zou willen volgen?
Stuur dan een mailtje naar info@lindakessels.nl. Als er genoeg deelnemers zijn wordt de workshop alsnog gepland.
Wil je een van deze workshops volgen met bijv. je collega’s of vrienden, dan kan dat dus ook!
Stuur je verzoek naar mij en dan plannen we de datum van de groepsles horende bij de workshop die je wilt volgen.

Elke workshop bestaat uit (zowel online als live):
– Uitleg hoe je per week aan de slag moet (4 tot 8 weken in totaal, ongeveer 2 tot 4 studie-uren per week)
– Lesmateriaal met uitleg van de techniek en oefeningen (m.u.v. optie XS & S)
– Tips voor films en boeken
– Een Spotify playlist met nieuwe muziek om te ontdekken, vind ze o.a. terug op deze website: playlisten
– Een optie voor meedoen met een afsluitende groepsles, waar je het lied performed en je resultaten kunt laten horen en leren van anderen (data van de groepslessen staan in de agenda)

Voor elke workshop kies je 1 nummer uit waar je mee aan de slag gaat. Met dit nummer train je de bijhorende techniek en (nieuwe) zangstijl passend bij het muziekgenre. Bijv. de workshop ‘Hi, how y’all doin’ ga je met Country aan de slag en de zangtechniek ‘twang’.

Video-beoordeling:
Bestel een video-beoordeling bij je workshop! Dan kun je 1 filmpje, voorafgaand aan de groepsles of nadat je de workshop thuis hebt uitgevoerd, opsturen naar mij. Ik zal je filmpje bekijken en voorzien van feedback.

Waarom een muziekgenre?:
Je kan zoveel leren van muziek onderzoeken die al bestaat. Met wat voor reden is de muziek gemaakt, wat hebben de artiesten te zeggen gehad, wat doet muziek met jou? De grote muziekgenres hebben een eigen geluid, een eigen industrie en het is een maatschappelijke beweging. Er zit zoveel gevoel, geschiedenis, taal, tijdsgeest, keuzes, reacties in muziek. Het is leerzaam om deze processen te snappen en te onderzoeken bij jezelf. Verrijk jezelf met deze kunst! Vind je energie door het leren beleven van muziek.

Welke optie past bij jou?

Groepsles 1u, 4 deelnemers (Excl. lesmateriaal)

Door deze optie te bestellen schrijf je je in voor de kleine versie van de groepsles. Deze duurt 1 uur en er zijn maximaal 4 deelnemers. Dus iets meer persoonlijke aandacht en zingen voor een minder groot publiek. Je ontvangt enkel de uitleg van het thema en bijhorende opdracht, dus geen inhoudelijk materiaal. (€25,-)
(Deze optie is geschikt voor leerlingen van Linda Kessels Zang, of mensen die de workshop vaker hebben gedaan en al bekend zijn met het materiaal)

Groepsles 2u, 10 deelnemers (Excl. lesmateriaal)

Door deze optie te bestellen schrijf je je in voor de groepsles. Deze duurt 2 uur en er zijn maximaal 10 deelnemers. Perfect om je nieuwe zangskills en podiumskills te oefenen op een laagdrempelige manier. Je ontvangt enkel de uitleg van het thema en bijhorende opdracht, dus geen inhoudelijk materiaal. (€20,-)
(Deze optie is geschikt voor leerlingen van Linda Kessels Zang, of mensen die de workshop vaker hebben gedaan en al bekend zijn met het materiaal)

Groepsles 2u, 10 deelnemers + werkbladen

Door deze te bestellen schrijf je je in voor dezelfde groepsles (S). Maar je hebt nu toegang tot de werkbladen (PDF), zodat je thuis zelf kunt studeren  (€ 30,-)
(Deze optie is geschikt voor iedereen: van leerlingen die met regelmaat komen, leerlingen die eens in de zoveel tijd komen en mensen die thuis aan de slag gaan en in de groepsles live feedback willen krijgen)

Groepsles 2u, 10 deelnemers + werkbladen & mp3’s

Door deze te bestellen schrijf je je in voor dezelfde groepsles (S). Maar je hebt nu toegang tot de werkbladen (PDF) & geluidsbanden met stemoefeningen (MP3), zodat je thuis zelf kunt studeren  (€ 40,-)
(Deze optie is geschikt voor iedereen: van leerlingen die met regelmaat komen, leerlingen die eens in de zoveel tijd komen en mensen die thuis aan de slag gaan en in de groepsles live feedback willen krijgen)